© 2007 - 2015 Спортна федерация на глухите в България. Всички права запазени!
1-во Световно първенство по борба (кадети и юноши) за глухи
Младите ни борци донесоха 4 медала от Ереван
Председателят на СФГБ Николай Николов (в средата) лично посрещна призьорите от световното първенство в Ереван
       Четири отличия - сребро и три бронзови медала донесоха българските борци от Световното първенство за глухи, което се проведе в арменската столица Ереван.
       Втори в категория до 73 кг. в свободния стил стана Христо Кличуров (а трите бронза спечелиха Иван Стоилов (63 кг, кадети), Цветомир Пенев (60 кг) и Кристиян Ненов (84 кг.) при юношите в класическия стил. Иво Ибришимов (85 кг.) остана на 4-то място при класиците.
       "Изключително съм доволен. От петима участници имаме четири медала. Много силно първенство. Имаше над 200 състезатели и конкуренцията беше невероятна. Малко не достигна на Кличуров на финала срещу руснака Илия Колганов, но така е в нашия спорт. Момчетата бяха доста добре

подготвени и силно мотивирани. Те имат голям потенциал", заяви старши треньорът Денислав Чамишки.
       При посрещането на отбора на летище София присъства и председателят на Спортна федерация на глухите в България - Николай Николов.
       "Браво за мъжеството и силния дух, с който сте се представили в Армения. Четири медала е сериозно постижение и заявка за първи места в бъдещи турнири.Федерацията ще ви помага както досега, за да се чувствате щастливи и да продължите подготовка", категоричен беше Николов.
       Състезателите от националния отбор ще участват от началото на следващата година и в турнири за чуващи, а същинската част на подготовката ще бъде съсредоточена за Европейското първенство за глухи за кадети и мъже, което ще се проведе през октомври в Грузия.