© 2007-2010 Спортна федерация на глухите в България. Всички права запазени!
Световно първенство по футзал за глухи
±
Най-доброто световно първенство


       От 8 до 18 ноември 2007 г. в три зали се проведе най-доброто световното първенство по футзал за глухи. Арените "София", Христо Ботев" и "Зимен дворец" предоставиха отлични условия за епичните битки на 29 девет тима (мъже и жени) от цялата планета. Надпреварата дълго ще се помни с красивите изпълнения, с емоциите и многото нови приятелства.
       На това първенство имаше всичко. И радост, и тъга ... имаше и сълзи. На шампионата победи честната игра.  Какво по-важно от това?
       За радост в София видяхме един много силен български тим. Много жалко, че момчетата на Димитър Стоилов се сблъскаха с бъдещия

първенец Украйна още на четвъртфиналите. Пък и украинците с нищо не бяха по-добри от нашите момчета. Ала и петото място е голям успех.
       Интересно бе и в компанията на дамите с футболни екипи. А те имаше какво да покажат с топка в крака на много всезнайковци от други пол.
       Жалко, че футболните спектакли свършиха толкова бързо. София обаче е винаги готова отново да посрещне майсторите на коженото кълбо.
БЮЛЕТИН 1
БЮЛЕТИН 2
БЮЛЕТИН 3
БЮЛЕТИН 5
БЮЛЕТИН 6
БЮЛЕТИН 7
БЮЛЕТИН 8
БЮЛЕТИН 9
Българският отбор и ръководството на СФГБ след церемонията по награждаването

Снимка Бончук Андонов
ФОТОАЛБУМ
ОТ ПЪРВЕНСТВОТО
ОТЗИВИ
Тифани Гранфорс (изпълнителен директор на МКСГ)

       "Искам да изкажа своята огромна благодарност на организаторите на това прекрасно световно първенство, което се проведе в българската столица. Станахме свидетели на интересни и спортсменски битки и вярвам, че всеки от нас тук е намерил много нови приятели"
Йосеф Вилмердинингер (спортен директор на МКСГ)

"Трябва да кажем едно голямо благодаря на хората, които организираха това състезание. Адмирации заслужават и всички футболисти от участващите двадесет и девет отбора. Видяхме много качествени игри и съм убеден, че вървим напред. Специални поздрави на всички. Вярвам, че изминалите десет дни ще останат незабравими за всички нас."

Второто световно първенство
по футзал за глухи се
провежда под патронажа
на президента Първанов


       Президентът на страната Георги Първанов е патрон на Второто световно първенство по футзал за глухи, което  се провежда в София от 8 до 18 ноември тази година.
       Този факт говори красноречиво както за нарастващия авторитет на нашата федерация, така и за отношението и вниманието, което държавата отделя на развитието на спорта за глухи в България.

±

 
ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ
ЗА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
МЪЖЕ


1. Украйна
2. Тайланд
3. Италия
4. Русия
5. България
6. Швеция
7. Холандия
8. Саудитска Арабия
9. Сърбия
10. Англия
11. Швейцария
12. Македония
13. Израел
14. Норвегия
15.Турция
16. ОАЕ
17. Ирландия
18. Азербайджан
19. Словакия

ЖЕНИ


1. Германия       
2. Русия       
3. Англия       
4. Норвегия       
5. Дания
6. Италия
7. Израел
8. Турция
9. Швеция
10. Швейцария 
2ро Световно първенство
по футзал за глухи
София, 8 - 18 ноември 2007 г
 

България започна с нещастна загуба
световното в София


       Въпреки добрата си игра, особено през второто полувреме, българският национален тим започна със загуба участието си във второто световно първенство по футзал за глухи в София.
       Водените от Димитър Стоилов момчета бяха на 43 секунди от ремито, но тогава получиха гол от Италия. Иначе нашите момчета могат да бъдат поздравени за сърцатата игра, а гостите от "ботуша" трябва да благодарят единствено на спортния шанс.
       България - Италия 4:5. Два гола за нашите бяха дело на Христо Петков, по един добавиха Иван Антов и Борислав Давидков.
       Втората среща на България е срещу състава на Азербайджан.


       Други резултати от първия ден в турнира:

група А: Кувейт - Норвегия 1:4
              ОАЕ - Швеция 4:5
              Украйна почива   

група В: Холандия - Словакия 5:4
              Саудитска Арабия - Англия 5:10
              Швейцария почива 

група С: Азербайджан - Сърбия 3:10
              България - Италия 4:5  
              Македония почива

група D: Тайланд - Република Ирландия 9:6
               Русия - Израел 1:2  
              Турция почива
      
                      жени:
група А: Русия - Дания 4:2
              Швеция - Германия 0:8
              Италия почива

група В: Норвегия - Швейцария 4:3
               Турция - Израел 1:0
               Англия почива

Момент от първата среща на нашите срещу Италия
Снимка Бончук Андонов
Второто световно първенство бе открито със изключително стилна церемония в Зимния дворец. На преден план председателят на Спортна федерация на глухите в България - г-н Николай Николов
Снимка Бончук Андонов
09.11.2007

10.11.2007
Убедителна победа за България над Азербайджан


       Българският национален тим спечели втората си среща от Световното първенство по футзал за глухи, което се провежда в столичните зали "Христо Ботев", "Зимен дворец" и "София". Сякаш първият истински зимен ден донесе късмет и момчетата на Димитър Стоилов разбиха със 7:1 отбора на Азербайджан.
       Нашите имаха тотално превъзходство през цялата среща, а на полувремето водеха с 4:0. До този момент точни за България бяха Пламен Петков, Иван Антов (на два пъти) и Владимир Станчев.
       В края на срещата още два гола добави Иво Бошнаков, а последното попадение бе делона Драган Стефанов. В другата среща от нашата група Италия победи Македония с 3:1 и е начело с пълен актив от точки. Днес почива тимът на Сърбия, победил в петък Азербайджан с 10:3.
       По програма нашите трябваше да играят в третия състезателен ден със Сиера Леоне, но този тим не пристигна за първенството.

Радост в българския стан от първата победа
Снимка Бончук Андонов
Капитанът на нашите Иван Антов (4) във въздушен двубой със съперников играч
Снимка Бончук Андонов
Силен мач на България и 8:1


       Българският национален тим разби с 8:1 Македония в третата си среща от световното първенство по футзал за глухи, което се провежда в три столични зали.
       Момчетата на Димитър Стоилов бяха с класи над противника, а с отличните си отигравания подсказаха, че могат да играят важна роля в турнира. Четири гола отбеляза Пл. Петков, по два добавиха Станчев и Симеонов. Този мач не може да се опише - трябваше да бъде видян.
       Българските футболисти пропуснаха две дузпи и на три пъти уцелиха гредите зад македонския вратар. Утре нашите играят със Сърбия, като този мач е от изключителна важност за второто място в предварителната група. Срещата е от 16 часа в зимния дворец.
       Днес Италия победи Сърбия с 4:2 и зае първото място с пълен актив от 12 точки.

Симеонов (6) обстрелва македонската врата
Снимка Костадин Андонов
Петков (7) сътвори голова фиеста
Снимка Костадин Андонов13.11.2007
Българите поздравяват публиката след класирането си за четвъртфиналите
Снимка Костадин Андонов
Българският национален тим разби Сърбия със 7:1 и зае второто място в своята предварителна група на световното първенство по футзал за глухи, което се провежда в столицата.
       Тази вечер момчетата на Димитър Стоянов показаха класа и майсторство, които бързо сломиха съпротивата на западните съседи. Три гола реализира Давидков, с две попадения се отчете Пламен Симеонов, а по веднъж се разписаха Бошнаков и Станчев.
       С този успех нашите натрупаха три победи и една загуба, което е достатъчно за класиране  на четвъртфиналите. Както вече съобщихме първи в нашата група е Италия.
       Утре е почивен ден. Според предварителната схема нашите трябва да играят в четвъртък с Холандия, но утре официално ще бъде обявена програмата до края на турнира.

Симеонов и Антов се радвата на победата
Снимка Костадин Андонов
България е на четвъртфинал!
България срещу Украйна на четвъртфинал


       Българският национален отбор ще се изправи срещу състава на Украйна в четвъртфинален мач от световното първенство по футзал за глухи, което се провежда в София.
       Окончателната програма за втората фаза от турнира бе направена вчера по време на техническата конференция.
Момчетата от българския държавен тим се наредиха на второ място в предварителна група "С", като загубиха само от лидера Италия на старта. В този мач нашите нямаха късмет и допуснаха адзурите да победят (5:4), 43 секунди преди последния съдийски сигнал.
       След това футболистите на треньора Димитър Стоилов разбиха последователно Азербайджан (7:1), Македония (8:1) и Сърбия (7:1).
       Световното първенство се провежда в залите София (жени), Христо Ботев и Зимен дворец (там играе България).
Мачът ни с Украйна утре (15 ноември) е от 9 часа сутринта.

Треньорският състав Димитър Стоилов (вдясно на заден план) и помощникът му Радослав Илиев дават указания на футболистите
Снимка Костадин Андонов

14.11.2007
Без късмет срещу Украйна

       Българският национален тим нямаше никакъв късмет и нещастно загуби от Украйна своя четвъртфинален мач от световното първенство по футзал за глухи.
       Срещу коравия противник нашитe направиха поредния си силен мач. Срещата ще се запомни със своята динамика и безбройните удари към мрежите зад двамата вратари. Гостите обаче бяха по- внимателни през първата част и се възползваха максимално от грешките в българската отбрана. Така на полувремето резултата бе 2:0 за Украйна.
       Второто полувреме пък премина изцяло под диктовката на българския тим. Момчетата на Димитър Стоилов се хвърлиха на щурм още от първите секунди. За жалост удари в гредите и безбройните пропуски попречиха да бъде пробит украинския защитен вал.
       Все пак, в средата на полувремето, при поредното меле украински защитник в паниката протегна крак и си отбеляза автогол. Така при 1:2 българите продължиха масираните атаки. Ала попадение не падна.
       Драмата настъпи 9 секунди преди края, когато България получи право да изпълни дузпа. Капитанът Антов не уцели вратата и мачът приключи при 2:1 в полза на украинците.
       Въпреки поражението нашите заслужават адмирации. След 13-то място на европейското първенство в Москва, сега националите ни ще спорят за разпределение на местата от 5 до 8.
       Утре (16.11) от 9 часа България играе с Холандия първи си мач за класиране в тази фаза от турнира.

Капитанът Иван Антов надскача съперник във въздушен двубой
Снимка Бончук Андонов
Владимир Станчев (10) финтира украински футболист
Снимка Бончук Андонов
15.11.2007


15.11.2007 г.
България с букет от осем лалета

       Българският национален тим ще спори за петото място на световното първенство по футзал за глухи, което завършва утре в София. Преди малко момчетата на Димитър Стоилов демонстрираха класа и разбиха силния тим на Холандия с 8:1.
       Лъвовете доминираха през цялата среща и отлични комбинации не дадоха никакъв шанс на играчите от Ниската земя. Три гола за България наниза Пламен Петков, два добави Христо Петков, а по един добавиха Антов, Стефанов и Симеонов. Българите уцелиха  пет пъти гредите зад стража на лалетата.
       В битката за петото място утре (17.11) нашите ще спорят с победителя от мача Швеция - Саудитска Арабия, който завърши 7:5 за скандинавците. Мачът е от 10,30 часа в Зимния дворец.
       Тази сутрин лично селекционерът на мъжкия национален тим Димитър Пенев се поинтересува за играта на момчетата срещу Холандия. Пенев дори съжали, че заради ранния час е било невъзможно той и някои от играчите му да наблюдават този мач.

Бошнаков се готви да шутира топката
Снимка Костадин Андонов
Нашите се поздравяват след победата

Снимка Костадин Андонов


17.11.2007
България постигна най-големия успех в историята

       Българският национален тим по футзал за глухи постигна най-големия успех в своята история. Футболистите на Димитър Стоилов станаха пети на световното първенство, след като в последната си среща победиха Швеция с 8:2.
       Три гола отбеляза Давидков, два Пламен Петков, а по веднъж се разписаха Карчев, Зехиров и Антов. Срещата бе изпълнена с динамика, имаше схватки и червени картони. Но класата на България бе безспорна.
       "Много съм доволен от успеха след 13-то място на европейския шампионат. Мисля обаче, че реално мястото ни бе в първата четворка, а защо не и на почетната стълбичка. Това е футболът. Искам да поздравя всички момчета от отбора" - заяви наставникът Стоилов.
       Ще припомним, че България записа едва две загуби. В първата среща нашите отстъпиха с 4:5 на Италия, като 43 секунди преди края резултатът бе равен. На четвъртфиналите лъвовете пак нямаха късмет и паднаха от Украйна с 1:2.
       Отборът записа авторитетни победи над Азербайджан, Македония, Сърбия, Холандия и Швеция.

Българският отбор ликува след класирането си на пето място
Снимка Костадин Андонов
Давидков отбеляза хеттрик, по едно попадение за всяка една от трите корони на шведите

Снимка Костадин Андонов