© 2007 - 2016 Спортна федерация на глухите в България. Всички права запазени!
9-о Европейско първенство по вобейбол за глухи
България остана 6-а на Европейското по волейбол за глухи
Нашите се класираха за Световното първенство догодина
       Националният отбор на България за глухи се нареди на престижното 6-то място на завършилото в Париж Европейско първенство по волейбол. В груповата фаза момчетата на Николай Колев започнаха с успех над Беларус с 3:2 гейма, последва загуба от Германия с 0:3, нов успех над Белгия с 3:1 и поражение от Украйна с 0:3. Двете победи изведоха България до 1/4 финал, където срещна Турция, но въпреки добрата игра националите ни загубиха с 0:3 гейма.
       "Определено ме е яд за поражението от турците, имайки предвид, че в първите два гейма на моменти водихме с аванс от 6-7 точки. Съперникът обаче беше по-рутиниран и обигран. Те играят от доста години заедно и имат много повече международни мачове от нас. Ние имаме отбор от едва две години. Но не се оправдавам, играхме добър волейбол и спечелихме шесто място на Европейското, което за нас е успех", сподели старши-треньорът Николай Колев.
       В мачовете за разпределение на местата от 5-8-мо България победи
Паметна снимка на отбора от френската столица
Полша с 3:1 гейма, а за 5-6-то място отново Германия ни би с 3:0.
       "Германците бяха напълно преодолим отбор. Трябваше още в групата да ги бием, но нямахме и късмет. Мачът вървеше точка за точка през цялото време и беше равностоен. Получихме поздравления от волейболните специалисти, които бяха в залата за играта, която показахме. Определено нашият отбор има бъдеще и гледаме напред", допълни Колев.
       Следващата цел пред отбора ни е участието в клубната Шампионска лига за хора с увреден слух през ноември в Белгия, като страната ни ще бъде представена от СКГ Волей. В тима играят всички състезатели от националния ни отбор.
       Благодарение на 6-то място от Париж България се класира за Световното първенство по волейбол за глухи във Вашингтон, САЩ, което ще бъде през юли 2016 година.
"Iliev Sport Agency" LTD