© 2007 - 2012 Спортна федерация на глухите в България. Всички права запазени!
Програма
7 юни
14.00 ч.
15.30 ч.
17.30 ч.
Церемония по откриване
Русия - Великобритания
Германия - Гърция
8 юни

почивен ден
9 юни
15.00 ч.
17.30 ч.
Германия - Великобритания
Гърция - Русия
10 юни

почивен ден
11 юни
15.00 ч.
15.00 ч.
18.00 ч.
Великобритания - Гърция
Германия - Русия
Церемония по закриване
1-во Европейско първенство за глухи по футбол за жени
Първенството ще се проведе под патронажа на столичния кмет - Йорданка Фандъкова

       Първото европейско първенство за глухи по футбол за жени, което ще се проведе в курорта Албена от 6 до 11 юни тази година ще бъде под патронажа на кмета на София - г-жа Йорданка Фандъкова. Така Спортна федерация на глухите в България завоюва още едно признание в лицето на столична община с неуморната си работа по организиране на големи първенства по различни видове спортове за глухи в страната.
       След оттеглянето на Дания и Норвегия от надпреварата за отличията остават да спорят 4 тима: Германия, Русия, Великобритания и Гърция, поставени в една
група.
       Освен призовата тройка ще бъдат раздадени награди за най-добър играч, най-добър реализатор, и за честна игра.
Официалната топка на първенството
Русия спечели златните медали
       Отборът на Русия спечели златните медали от Първото европейско първенство по футбол за жени за глухи, което се провежда в морския курорт Албена. Това стана, след като рускините победиха прекия си конкурент за титлата Германия с 3:1. Първа победа, но служебна записа и Великобритания над Гърция 3:0 и с това зае третото място.
       Вероника Назина (Рус) спечели призовете за най-добър играч и най-добър реализатор, а отборът на Великобритания взе наградата за феърплей.
       Във втория състезателн ден Германия победи Великобритания с 4:1, докато рускините записаха служебна победа от 3:0 над отсъстващия тим на Гърция.
       В първия ден рускините победиха тима на Великобритания с 3:0, а германките записаха служебна победа от 3:0, тъй като техният съперник - отборът на Гърция не пристигна за участие в първенството.
       Самият шампионат бе открит с церемония в присъствието на придседателя на СФГБ Николай Николов и официалния представител на EDSO - Гуидо Занекиа. Поздравителни адреси бяха прочетени от министъра на спорта - г-н Свилен Нейков и кмета на гр. София - г-жа Йорданка Фандъкова, която е и патрон на първенството.
Класиране

страна
точки
срещи
победи
равни
загуби
голова р-ка
1
Русия
9
3
3
0
0
9:1
2
Германия
6
3
2
0
1
8:4
3
Великобритания
3
3
1
0
2
4:7
4
Гърция
0
3
-
-
-
0:9
Официалните лица: Николай Бозев, Гуидо Занекиа, Николай Николов и комендантът на първенството Любчо Славчев
Вероника Назина
СНИМКИ